Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Δημοτικές Εκλογές Νοεμβρίου 2010

Εισηγητικό σημείωμα της Δημοτικής αρχής προς τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                           Κορυδαλλός, 26/8/2010
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΗΛ. 2104990714

                                                                                                              Προς : Τους εκπροσώπους των                                                                                                                           δημοτικών παρατάξεων

Θέμα : «Δημοτικές Εκλογές 7ης Νοεμβρίου 2010»

Εισηγητικό Σημείωμα

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία (ν.3870/2010 και 3023/2002  και τις σχετικές διατάξεις και εγκυκλίους) για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, κατά την προεκλογική περίοδο ισχύουν τα παρακάτω :

1.    Επιτρέπεται στους οικείους συνδυασμούς η λειτουργία ενός και μόνον εκλογικού κέντρου
2.    Απαγορεύεται στους οικείους συνδυασμούς η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών, γιγαντοαφισών, ή κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.
3.    Επιτρέπεται μόνον η τοποθέτηση αφισών εντός των χώρων (πλαίσια/πινακίδες διαφημιστικής προβολής καθορισμένα με αποφάσεις των ΟΤΑ, παρ. 1, άρθρο 3 του ν.2946/2001) όπως ορίζεται στο άρθρο 9 παρ. 3 του ν.3023/2002.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω εισηγούμαστε :
1.    παρά τη ρητή πρόβλεψη στο άρθρο 9, παρ. 2 του ν.3023/2002 για την «αναλογικά και επί ίσοις όροις διάθεσή τους» στους οικείους συνδυασμούς, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των συνδυασμών προτείνουμε την ισοκατανομή του συνόλου των υπαρχόντων διαφημιστικών χώρων. Συγκεκριμένα υπάρχουν διαθέσιμες ογδόντα μία (81) διαφημιστικές πινακίδες. Παρά το γεγονός ότι στις επικείμενες εκλογές συμμετέχουν, με βάση το νόμο πρωτοεμφανιζόμενοι συνδυασμοί,  ο συνδυασμός μας αποποιούμενος του προνομίου του ως πρώτος σε εκλογικό ποσοστό συνδυασμός,  προτείνει  την απόλυτη ισοκατανομή τους ανεξάρτητα από το μέγεθος των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές.
Οι υπάρχουσες διαφημιστικές πινακίδες, σύμφωνα με το νόμο, δεσμεύονται κατά την προεκλογική περίοδο. Η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων και προβλέπεται ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2010.
Οι υπάρχουσες διαφημιστικές πινακίδες διακρίνονται σε  : α) πινακίδες  στάσης λεωφορείου β) επί στύλου και γ) επί εδάφους

2.    Τη σύμφωνα με το νόμο τοποθέτηση ενός εκλογικού περιπτέρου για κάθε συνδυασμό σε σημείο (πλατεία) της επιλογής τους.


Θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη δυνατή σύγκληση απόψεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της προεκλογικής εκστρατείας όλων των συνδυασμών, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο  για την διεξαγωγή της προεκλογικής διαδικασίας με ήπιους τόνους και πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου.

Παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και η αισθητική που είμαστε βέβαιοι ότι αποτελεί κοινό αίτημα των κατοίκων της πόλης και κοινό μέλημα όλων των δημοτικών παρατάξεων και συνδυασμών.


                                                                                                                                         Ο Αντιδήμαρχος

                                                                                                        Κωνσταντίνος Καλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου