Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Άραγε τα γράφουν «εν αγνοία» ή «εκ προμελέτης» οι φίλοι του «Πάμε Αλλιώς» ;

Διαβάσαμε στο blog του «Πάμε Αλλιώς» ένα σχόλιο (http://pamealliws.blogspot.com/2010/04/blog-post_28.html) όπου καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια να ακυρώσουν τα πάντα λοιδορώντας τη δημοτική αρχή ότι δεν παράγει έργο αυτοτελώς και ότι τα έργα που έγιναν ή γίνονται στην πόλη είναι χάρισμα της Νομαρχίας και της Περιφέρειας !
Φίλοι μας στην πολιτική η σχετική έλλειψη πληροφόρησης είναι πολλές φορές μέρος του σκηνικού. Όπως ίσως και μια υφέρπουσα εμπάθεια ακόμη.  Η περίπτωση όμως η δική σας  είναι διαφορετική. Εδώ έχουμε κάποιους, ευτυχώς δεν είναι πολλοί, που ασυνείδητα ή συνειδητά μπερδεύουν κυριολεκτικά τα αυγά με τα καλάθια. Και αν δεχτούμε ότι το κάνουν ασυνείδητα, αυτό που τους προτείνουμε είναι να μελετήσουν με σοβαρότητα τις σχετικές διαδικασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδίως αν φιλοδοξούν να διαχειριστούν τα τοπικά πράγματα οφείλουν να είναι πάντοτε ενημερωμένοι. Να ρωτήσουν, να μάθουν. Γιατί όπως προείπαμε ξεστομίζοντας και γράφοντας  τέτοιες ανακρίβειες, άνθρωποι που υποτίθεται ότι έχουν μια σοβαρή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης, κινδυνεύουν να γελιοποιηθούν.  Γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τι είναι , τι κάνουν και σε ποιο πλαίσιο κινούνται από τη μία το ΕΣΠΑ και από την άλλη η Νομαρχία. Δεν είναι δυνατόν να συγχέουν τον προϋπολογισμό ενός έργου με το πραγματικό κόστος. Δεν είναι δυνατόν τέλος να μη γνωρίζουν ότι ούτε η Περιφέρεια , ούτε η Νομαρχία κινούνται αυτοβούλως για την πραγματοποίηση ενός έργου εντός των ορίων της διοικητικής τους αρμοδιότητας.
Από την άλλη πρέπει να γνωρίζουν ότι τα έργα διεκδικούνται από τους Δήμους και δεν χαρίζονται . Είναι με άλλα λόγια η συνεχής και συντονισμένη διεκδικητική πρακτική από την πλευρά του Δήμου που οδηγεί στην ένταξη ενός έργου στον προϋπολογισμό της Νομαρχίας ή της Περιφέρειας. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι είναι οι Δήμοι που πραγματοποιούν τις μελέτες για τα έργα αυτά  ενώ η Νομαρχία ή η Περιφέρεια είναι οι αντίστοιχοι φορείς χρηματοδότησης.
Είναι εμφανές λοιπόν ότι όσο καλύτερα είναι προετοιμασμένος αλλά και αποφασιστικός είναι ένας Δήμος  στο επίπεδο του σχεδιασμού και της διεκδίκησης έργων αλλά και της εκπόνησης υλοποιήσιμων μελετών τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να επιτύχει την ένταξη έργων στον προϋπολογισμό των φορέων χρηματοδότησης όπως η Νομαρχία και η Περιφέρεια.
Από την άλλη αν όλη αυτή η παραπληροφόρηση , που μερικές φορές θυμίζει άλλες εποχές, είναι προϊόν ενός κακοστημένου επικοινωνιακού παιγνιδιού τότε θα μας επιτρέψουν να τονίσουμε ότι αυτό δεν τιμά αυτούς που παράγουν το προπαγανδιστικό υλικό και υποτιμά τη νοημοσύνη των φίλων τους . Οι ιδεολογικές αναφορές των φίλων του «Πάμε Αλλιώς», οι γενικότερες θέσεις, ιδέες και αντιλήψεις τους – με μεγάλο μέρος των οποίων συμφωνούμε – δεν νομίζουμε ότι τους νομιμοποιούν να κάνουν χρήση τόσο σοβαρών ανακριβειών. Σε αντίθετη περίπτωση απλά αναπαράγουν, με χειρότερο ίσως τρόπο, αυτό το οποίο υποτίθεται ότι καταδικάζουν !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου