Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πλήρως δικαιωμένος ο Κασιμάτης για τις συνενώσεις. Ισχυρότερος μετά τον «Καλλικράτη» ο Κορυδαλλός

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Το σχέδιο «Καλλικράτης» που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό θα τεθεί σε διαβούλευση, για να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τα μέσα Μαΐου, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη.

Ο Κορυδαλλός όπως θα ανακοινωθεί  δεν συμπεριλαμβάνεται στις συνενώσεις που γίνονται στην Αττική και ειδικότερα στον Πειραιά και μένει αυτόνομος και πιο ισχυρός.
Απόλυτα δικαιωμένος γι αυτό πρέπει να νιώθει ο Σταύρος Κασιμάτης. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού που επίσημα τοποθετήθηκε με σχετικές δηλώσεις του πριν το Πάσχα στην εφημερίδα «Η Πόλη μας» ανέφερε με βεβαιότητα ότι ο Κορυδαλλός δεν περιλαμβάνεται στις συνενώσεις.
Με την ίδια βεβαιότητα και με σαφή επιχειρήματα επέμενε εδώ και τρεις μήνες απαντώντας σε διαρροές, φημολογίες ακόμα και σε ρεπορτάζ μεγάλων εφημερίδων που έφεραν τον Κορυδαλλό να συνενώνεται με τη Νίκαια.
Ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν σχεδόν πανηγυρίζοντας ορισμένα τοπικά blogs κάνοντας μάλιστα και πολιτικά σενάρια και «χτίζοντας» συμμαχίες.
Μετά τον Καλλικράτη ο Δήμος Κορυδαλλού βγαίνει ενισχυμένος. Ενισχυμένος και πανέτοιμος να διαχειριστεί τις νέες αρμοδιότητες που προβλέπει η διοικητική μεταρρύθμιση. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή είχε προχωρήσει πριν τον «Καλλικράτη» στην οργάνωση και σχεδιασμό πολεοδομικού γραφείου και το σχετικό ΦΕΚ είναι έτοιμο για δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου