Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ματαιοπονούν όσοι χτυπούν ανοιχτές θύρες

Επειδή παρά την αρχική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής, κάποιοι κύκλοι εμμένουν να ανακινούν πεισματικά ένα θέμα που είναι περισσότερο από ξεκάθαρο – και αναφερόμαστε στην απασχόληση των τριάντα γυμναστών στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δήμου Κορυδαλλού με το Δήμο Νικαίας – παρουσιάζουμε το σύνολο των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση έπραξε, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο σε κάθε περίπτωση, το αυτονόητο.
Όταν τέθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε με παρρησία ότι η συμφωνία ανάμεσα στους δύο Δήμους είναι μια κοινότυπη πρακτική, όταν ένας από τους δύο συμβαλλόμενους δεν διαθέτει Δημοτική επιχείρηση, για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα όπως αυτό που αφορούσε σε παροχή αθλητικών υπηρεσιών στους δημότες του Δήμου Νικαίας. Δεν είναι λίγες οι αντίστοιχες περιπτώσεις, κυρίως ανάμεσα σε όμορους Δήμους,  όπου στο πλαίσιο της μεταξύ τους αλληλεγγύης και με καθαρά κοινωνικό προσανατολισμό οι Δήμοι  συμπράττουν και συνεργάζονται. Όποιος το αγνοεί ή θέλει να το αγνοεί – και μάλιστα όταν έχει αυτοδιοικητική παρουσία και εμπειρία – υποκρίνεται και απλά κρύβει την πραγματικότητα.
Παραθέτουμε λοιπόν τα πλήρη στοιχεία του φακέλου της προγραμματικής, όπου και o πλέον αδαής ή κακόπιστος έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι τα πάντα είναι απολύτως διαυγή. Είναι βέβαιο ότι θα χαρακτηριζόμασταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι αν θεωρούσαμε ότι η συγγνώμη από όσους «έπαιξαν» με το θέμα αυτό είναι η ενδεδειγμένη πρακτική. Τουλάχιστον ας σταματήσουν να το αναπαράγουν γιατί γίνονται πλέον γραφικοί και επιβεβαιώνουν τους δικούς μας χαρακτηρισμούς για κακοπιστία και υποκρισία.  

Απόφαση Αθλητικού
Οργανισμού Δήμου Νικαίας σελ 1 και 2
 





 Συμφωνητικό σελ 1 και 2                   


                                      

Απόφαση Περιφέρειας





4 σχόλια:

  1. Αφού λοιπόν είναι τόσο απλά γιατί δεν τα στέλνετε σε αυτούς και να βγάλει ο κ. Δήμαρχος ένα ωραίο δελτίο τύπου να τελειώσει το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαράκια που βρίζατε και χτυπιόσασταν για το θέμα των Γυμναστών στη Νίκαια από τα blogs, κάντε τώρα το παπί γιατί σας ξεφτιλίσανε από το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχεις διαβάσει τι ρωτούν τα blogs και όλες σχεδόν οι υπαρκτές δημοτικές κινήσεις και τι απαντάει το αφρόχαρτο που μας πέταξε ο κύριος και επιμένεις ότι πρέπει να κάνουμε το παπί είσαι για το πτηνοτροφείο χωρίς αμφιβολία. Και με την ευκαιρία, πές μας μήπως ξέρεις πόσοι απλήρωτοι υπάλληλοι είναι στον Κορυδαλλό και τι έγινε με τα χρήματα του Δημαρχείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άστα ψόφια Κασιμάτη. Απάντηση με την υπογραφή σου έχεις;
    http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή