Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας : Η συνήθεια που γίνεται λατρεία για τους φίλους του «Πάμε Αλλιώς»

Απορία και έντονο προβληματισμό μας προκάλεσε η ανάγνωση της ανακοίνωσης της ανοιχτής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» σχετικά με τις επικείμενες εκλογές . Στην εν λόγω ανακοίνωση ο συντάκτης της λοιδορεί τη Δημοτική αρχή καταλογίζοντας αδράνεια και αποχή από τα τεκταινόμενα σε εθνική κλίμακα αλλά και έλλειψη πρωτοβουλίας και έργων σε τοπικό επίπεδο.


Αυτό όμως που είναι προκλητικό είναι η πρακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε συνδυασμό με την απόλυτη σχεδόν άγνοια που έχει ο συντάκτης της ανακοίνωσης για τα αυτοδιοικητικά πράγματα και τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Είναι δε τόσο μεγάλη η έλλειψη ενημέρωσης και πληροφόρησης που προκαλεί εύλογη απορία για το πώς είναι δυνατό να απευθύνονται στο αναγνωστικό κοινό, τους δημότες δηλαδή, έχοντας ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης και ενημέρωσης. Με άλλα λόγια γράφουν σαν να μην είχαν ή να μην έχουν επαφή με τις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης ή σαν να κατοικούν σε άλλη πόλη… Παρουσιάζουμε λοιπόν σε... συνέχεια τα αδικαιολόγητα ατοπήματα των φίλων του «Πάμε Αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου