Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η αλήθεια για τη ρύθμιση των οφειλομένων στην ΕΥΔΑΠ

Έχουμε  τονίσει επανειλημμένα από αυτό το βήμα ότι κάθε λογική υπερβολής και κάθε απόπειρα  διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Παρόλα αυτά επειδή στην πολιτική το στοιχείο της υπερβολής πολλές φορές δεν λείπει,  είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οξύτατη κριτική και να ακούσουμε απόψεις που περνούν τα εσκαμμένα. Όμως τα σχόλια κάποιων κύκλων για την πρόσφατη απόφαση  ρύθμισης των οφειλομένων στην ΕΥΔΑΠ  τόσο κατά τη διαδικασία της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα είναι πέρα και μακριά από κάθε καλώς ή ακόμη και κακώς εννοούμενη κριτική. Είναι απλά και ξάστερα ψεύδη και μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε εδώ τις βασικές πτυχές του θέματος. 


Η δημοτική αρχή στις 2-1-2007 παρέλαβε, ανάμεσα σε άλλα, και το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 1.604.000 € . Από τότε μέχρι τις μέρες μας ενώ πληρώθηκαν οι τρέχουσες υποχρεώσεις ,  η οφειλή ανήλθε, με τις προσαυξήσεις, σε 2.230.000 €.  Να σημειωθεί ότι με την πρόσφατη απόφαση ρύθμισης  το σύνολο των προσαυξήσεων, δηλαδή ποσό ύψους 420.000 € αφαιρείται και η συνολική οφειλή ανέρχεται τελικά σε 1.809.000 €.

 
Τον Ιούνιο του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λήψη δανείου από το Ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 1.600.000 € για την πληρωμή των οφειλομένων στην ΕΥΔΑΠ. Το δάνειο όμως αυτό ουδέποτε εκταμιεύτηκε, ποτέ δηλαδή ο Δήμος δεν πήρε τα χρήματα αυτά. Και είναι απορίας άξιο πως , λίγοι ευτυχώς, έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν ότι κάθε διαδικασία δανειοδότησης ολοκληρώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο με δύο αποφάσεις του. Την απόφαση λήψης, η οποία και υλοποιήθηκε, και την απόφαση έγκρισης των όρων δανειοδότησης η οποία όμως δεν λήφθηκε ποτέ !

 
Πως λοιπόν τόσο εύκολα και χωρίς ίχνος περιστολής υποβάλλονται ερωτήματα της μορφής «που πήγαν τα χρήματα» , τα οποία όπως προαναφέρθηκε  –  και είναι όλα τα στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου  –  δεν πήρε ποτέ ο Δήμος ; Οφείλουν να γνωρίζουν λοιπόν οι φίλοι μας ότι ακόμη και η ωμή προπαγάνδα και διαστρέβλωση υπακούουν σε κάποιους υποτυπώδεις κανόνες. Όταν τους ξεπερνούν γίνονται απλά γραφικοί αφού δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους. 


ΥΓ. Επειδή κατά καιρούς γίνονται αναφορές στο χρέος του Δήμου και εξακοντίζονται απαράδεκτες κατηγορίες για διόγκωσή του τα τελευταία χρόνια, αυτό που εδώ θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι το χρέος είναι χαμηλότερο από ότι το παραλάβαμε στις 2-1-2007. Πολύ σύντομα, σε επόμενο μάλλον σημείωμά μας, θα δώσουμε πλήρη στοιχεία και θα αποδειχθεί για πολλοστή άλλωστε  φορά ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν πείθονται από τα έωλα επιχειρήματα και τα ανεύθυνα δημοσιεύματα αυτών που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου