Φίλοι επισκέπτες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε από την αρχή σχετικά με τη γραμμή , τις κατευθύνσεις , τις προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το διάλογο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν :
Ανοίγουμε το διάλογο χωρίς περιστροφές. Στο blog αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις μας θα παρουσιάζουν αντικειμενικά τα γεγονότα της πόλης και βεβαίως οι σελίδες μας θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς λογοκρισία.
Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Οι φορείς της πόλης σχολιάζουν και κρίνουν το έργο και τη δράση της δημοτικής αρχής

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τετραετίας και συνεχίζοντας την πολιτική διαλόγου με τους κατοίκους της πόλης, ζητήσαμε από όλους τους φορείς του Δήμου μας την εκτίμησή τους για το έργο της δημοτικής αρχής στον τομέα της δραστηριότητάς τους καθώς και για την ποιότητα των σχέσεων μαζί της. Απάντησε το σύνολο των φορέων με εξαίρεση τη «Γραμμή Ανθρωπιάς» και την «Ένωση Συλλόγων Γονέων». Θα δημοσιοποιήσουμε λοιπόν σταδιακά στην ιστοσελίδα μας όλες τις απαντήσεις όπως ακριβώς δόθηκαν από τους επίσημους εκπροσώπους των φορέων αυτών.
Συγκεκριμένα το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν :

“Πώς αποτιμάτε το έργο της δημοτικής αρχής ως σήμερα; Πώς κρίνετε τη δράση της στο δικό σας χώρο και τις σχέσεις με το σύλλογό σας;”

Ακολουθούν οι σχετικές απαντήσεις.

Τάκης Νικολόπουλος (Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Κορυδαλλού):Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τη, η σημερινή δημοτική αρχή «έσκυψε» στα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας και θεωρούμε ότι μετά επίπονες και επίμονες προσπάθειες και σοβαρή δουλειά, πολλά από αυτά έχουν επιλυθεί, ενώ για τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες προς την επίλυσή τους.
Το σκάκι, ως άθλημα και πολιτιστικό δρώμενο, είναι άρρηκτα δεμένο με τον Δήμο Κορυδαλλού. Ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορυδαλλού (ΕΕΣΚ), που ιδρύθηκε το 1974, ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού τόσο στον Κορυδαλλό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι σωματείο αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τακτικό μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) καθώς και της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, που καλύπτει τόσο το μαζικό αθλητισμό, όσο και τον αγνωστικό αθλητισμό συμμετέχοντας σε όλα τα διασυλλογικά και ατομικά πρωταθλήματα, πανελλήνια και Αττικής, ενώ παράλληλα από το 1996 συμμετέχει ανελλιπώς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο μάλιστα κατέκτησε το 1998, και στο οποίο φέτος κατέκτησε της 11 θέση, μεταξύ των 22 ομάδων που πήραν μέρος από όλη την Ελλάδα.
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του ΕΕΣΚ, ενισχύοντας τον ηθικά και οικονομικά. Σε συνεργασία με τον ΕΕΣΚ, ο Δήμος δημιούργησε προϋποθέσεις για τη διάδοση του σκακιού στα σχολεία της περιοχής, καθιερώνοντας το πρόγραμμα Σκάκι στα Σχολεία, με αποτέλεσμα στο πρόσφατο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου να συμμετέχουν 155 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Χαράλαμπος Τσιρακίδης (Πρόεδρος Σωματείου ΔΙΑΣ Κορυδαλλού):
Ως δημότης Κορυδαλλού θα χαρακτήριζα θετική και δημιουργική τη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής για την πόλη. Τομείς όπως η καθαριότητα και το πράσινο έχουν βελτιωθεί θεαματικά, έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα, όπως το Δημαρχείο, οι αναπλάσεις της οδού Αγ. Γεωργίου και της μικρής Ταξιαρχών, οι νέες παιδικές χαρές, τα νέα σχολεία. Στον τομέα του αθλητισμού είναι σημαντική η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως και η δημοπράτηση του Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Σταματοπούλου. Ως εκπρόσωπος της νέα διοίκησης ενός ιστορικού σωματείου έχουμε στόχο να δώσουμε νέα πνοή στο ΔΙΑ. Θεωρούμε ότι στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας θα έχουμε τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα βρισκόμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή και στον αγώνα που δίνει να αποκτήσει ο Κορυδαλλός τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη. Θα είμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό για να αποκτήσουμε τις υποδομές που χρειάζονται τα εκατοντάδες μέλη των Κορυδαλλιώτικων σωματείων.
 

Διαβάστε προηγούμενες απαντήσεις από φορείς του Δήμου μας:
Δημήτρης Κρατημένος (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Κορυδαλλού -  Αγίας Βαρβάρας):
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας αποτελεί τον πολυπληθέστερο Σύλλογο της πόλης μας, με συνεχή και έντονη παρουσία στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων με στόχο τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σ’ ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Στο πλαίσιο τούτης της προσπάθειας η επαφή μας με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι συχνή με τη δημοτική αρχή, που από το νόμο έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων σε επίπεδο χρηματοδότησης και υποδομών, ακόμα συχνότερη.
Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η σημερινή δημοτική αρχή αντιμετώπισε το Σύλλογό μας σαν ισότιμο συνομιλητή, που η πόρτα του Δημάρχου ήταν πάντα ανοιχτή για το Δ.Σ του συλλόγου, που πολλές από τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας υιοθετήθηκαν, και οι απόψεις μας έγιναν πάντοτε σεβαστές.
Τονίζουμε ιδιαίτερα την αμέριστη συμπαράσταση, υλική και ηθική της δημοτικής αρχής και σε θέματα που δεν ήταν της άμεσης, αρμοδιότητάς της, με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο δυνατοί στις διεκδικήσεις μας, γιατί οι θέσεις μας αποκτούσαν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.
Είμαστε βέβαιοι πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που συνεχώς πληθαίνουν και οξύνονται στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αναστάσιος Πετρουτσάς (Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ -Σχολεία Κορυδαλλού):
Το έργο της δημοτικής αρχής στους περισσότερους τομείς, όπως καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, πολιτιστικές δραστηριότητες, πράσινο κλπ., μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αρκετά ικανοποιητικό. Το ίδιο πιστεύουμε ότι ισχύει και στον τομέα της παιδείας, διότι με την αποπεράτωση και παράδοση αρκετών καινούργιων και σύγχρονων σχολικών κτιρίων, λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της διπλοβάρδιας που ταλάνιζε χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής. Όταν δε ολοκληρωθούν και αυτά που βρίσκονται υπό κατασκευή, πιστεύουμε ότι θα λυθεί σε μεγάλο
βαθμό το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής στο χώρο μας. Σημαντικό θα έλεγα
ήταν το ενδιαφέρον του Δήμου για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας
των Σχολείων και την άμεση διευθέτησή τους με συνεργεία υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και άλλων τεχνικών.
Η συνεργασία του Δ.Σ. του Σωματείου μας τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τις άλλες υπηρεσίες υπήρξε αρκετά καλή, αρκεί να αναφέρω ότι όποτε ζητήσαμε και για οποιοδήποτε θέμα συνάντηση με το Δήμαρχο, αυτός μας καλοδέχθηκε και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυσή του. Ένα μικρό παράπονο υπάρχει για τον τρόπο που μοιράσθηκαν οι επιχορηγήσεις των πιστώσεων προς τις Σχολικές Επιτροπές το 2009. Πιστεύουμε στο μέλλον ότι αυτές θα γίνονται ορθολογικότερα και δικαιότερα προς κάθε κατεύθυνση.
Γενικά, κρίνοντας το έργο του Δήμου Κορυδαλλού για την τετραετία αυτή, το κρίνουμε θετικό και χάρη σ’ αυτό αναβαθμίστηκε η πόλη μας.

Αρχοντία Παπαδοπούλου (Προϊσταμένη 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά):
Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης στάθηκε πάντα δίπλα στην Β/θμια Εκπαίδευση και υποστήριξε όλα τα αιτήματά μας.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων διδακτηρίων 1ου- 2ου Γενικών Λυκείων και του 1ου Γυμνασίου «Αντώνης Σαμαράκης» έσπασε τη διπλοβάρδια στα σχολεία μας.
Η πρόταση του για ίδρυση Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης στο 7ο Γυμνάσιο έδωσε ευκαιρία σε πολλά παιδιά να ασχοληθούν οργανωμένα με τον αθλητισμό της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η αναγγελία ανέγερσης, επίσης, ενός νέου διδακτηρίου, ικανοποίησε την εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου πρόθυμα αντιμετωπίζουν τις επισκευές και τη συντήρηση των σχολείων, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφαλής διαβίωση των μαθητών.
Η βοήθεια υπήρξε πολύτιμη, επειδή οι μαθητές αποτελούν ζωντανό δυναμικό με συνεχή και αέναη κίνηση και επομένως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και απαιτούν άμεση λύση δεν είναι, πολλές φορές, προβλέψιμα. Ευχαριστώ για τη συνεργασία μας τα τέσσερα αυτά χρόνια.

Δημήτρης Μαραζιώτης (Πρόεδρος του εξωραϊστικού - εκπολιτιστικού συλλόγου Άνω Κορυδαλλού «Η Αναγέννηση»):
Σε γενικές γραμμές το έργο της Δημοτικής Αρχής κρίνεται θετικό ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με αυτό της προηγούμενης Διοίκησης.
Γίνονται έργα, υπάρχει βελτίωση στην καθαριότητα και γενικά οι υπηρεσίες του Δήμου «αφουγκράζονται» τα κελεύσματα της γειτονιάς.
Σημαντικότερο έργο στην περιοχή μας θα θεωρήσω την ανέγερση του 8ου Νηπιαγωγείου (όνειρο δεκαετιών) καθώς και τα έργα στην περιοχή Καραββά.
Η Αναγέννηση έχει θετική εικόνα για τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Ρόλος της και στόχος της είναι να επιτευχθούν και τα μεγάλα έργα που χρονίζουν στην πόλη μας:
1. Αποκατάσταση της οδού Ποταμού
2. Κατεδάφιση του Παράνομου Υποσταθμού της ΔΕΗ στην Ποταμού
3. Αθλητικά έργα στα πρώην Λατομεία
4. Απομάκρυνση των φυλακών και παραχώρηση χώρου στον Δήμο
5. Μετρό (γραμμή Χαϊδάρι-Πειραιάς)
Εύχομαι η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει με τις αυξημένες αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες να πετύχει και στα μεγάλα έργα.


Γεώργιος Μαυράκης (Πρόεδρος Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού):
Εντός ολίγου, η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη ολοκληρώνει την πρώτη θητεία της. Μια θητεία που κατά γενική ομολογία των μελών του Δ.Σ και των περισσότερων μελών του Συλλόγου μας, θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Συνέχισε με απόλυτη επιτυχία ό,τι παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και προχώρησε ακόμη πάρα πέρα. Τα έργα προχώρησαν με γοργό ρυθμό και η καθαριότητα (αποκομιδή των απορριμμάτων και καθαρισμός των πλατειών και των οδών) είναι πάρα πολύ ικανοποιητική. Ο Κορυδαλλός έχει γίνει το πρότυπο της ευρύτερης περιοχής, ενώ πολύ καλό είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Η σχέση της δημοτικής αρχής και η συνεργασία της με το Σύλλογό μας όλη αυτή την περίοδο υπήρξε άψογη. Πάντα βρισκόταν δίπλα μας, αρωγός σε ό, τι χρειαστήκαμε, ενώ Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, ευχόμενοι να ανανεωθεί η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής για το καλό του τόπου μας.

Νίκος Δ. Χαϊνης (Πρόεδρος του Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ):
Μια ομάδα προσωπικοτήτων από τον Κορυδαλλό, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ αποφάσισαν να βοηθήσουν, ώστε η ιστορική ομάδα του ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ να αναγεννηθεί και να αρχίσει να πρωταγωνιστεί όπως τις περασμένες δεκαετίες.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων. Ο πρώτος που απάντησε στο κάλεσμά μας, άμεσα κι αποφασιστικά, ήταν ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Σ. Κασιμάτης. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια, όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με σύμμαχο σύσσωμη τη δημοτική αρχή ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ και η Προοδευτική θα αρχίσει την ανοδική πορεία της από αυτή τη χρονιά.


Νίκος Ιγνατάκης (Πρόεδρος Συλλόγου «Ελπίδα»):
Θεωρώ ότι το έργο της δημοτικής αρχής πρέπει να χαρακτηρισθεί πετυχημένο. Κι αυτό προκύπτει από το υψηλό επίπεδο καθαριότητας, την ενίσχυση και φροντίδα του πρασίνου, αλλά και σημαντικά έργα, όπως το Δημαρχείο, η αναμόρφωση πλατειών, τα έργα στην περιοχή της Δεξαμενής.
Εκείνο όμως που θέλω να σταθώ ιδιαίτερα είναι το ήθος και η συμπεριφορά του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη απέναντι σε όλους τους πολίτες του Κορυδαλλού. Τόσο ο ίδιος, όσοι και οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν τους δημότες χωρίς ίχνος αλαζονείας, γεγονός που τιμά ιδιαιτέρως το σύνολο της δημοτικής αρχής.
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» η συνεργασία μου είναι άψογη τόσο με τους αντιδημάρχους Μιχάλη Φίλη και Δημήτρη Χριστοφορίδη, όπως και με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για θέματα που αφορούν στον Σύλλογο.
Ως δημότης Κορυδαλλού διαπιστώνω καθημερινά το έργο σε όλους τους τομείς, έργο που έχει τη σφραγίδα του Σταύρου Κασιμάτη και πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία.
Τέλος, θεωρώ ότι η δημοτική αρχή πρέπει να συμβάλει με όποιος τρόπους διαθέτει στην τοπική αγορά, που είναι η μεγάλη δύναμη της πόλης.

Ιορδάνης Κανονίδης (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού «Ο Εύξεινος Πόντος»):
Θεωρώ ότι το έργο που έχει να επιδείξει η σημερινή δημοτική αρχή είναι  το σημαντικότερο της
τελευταίας δεκαπενταετίας. Το επίπεδο καθαριότητας είναι πολύ υψηλό, καθιερώθηκε η ανακύκλωση, χτίζονται νέα σχολεία, δημιουργήθηκαν πολλές νέες δραστηριότητες στον πολιτισμό. Ως πιο σημαντικά έργα θα χαρακτήριζα τα έργα ανάπλασης της Αγ. Γεωργίου και της μικρής Ταξιαρχών και φυσικά το Δημαρχείο που γίνεται πραγματικότητα μετά από τόσες δεκαετίες.
Εκείνο όμως που θεωρούμε σημαντικό ως Σύλλογος, είναι το πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τους μαζικούς φορείς. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και το σύνολο της διοίκησης του Δήμου έχουν καθιερώσει ένα επίπεδο ισότιμης συνεργασίας και διαλόγου με τους Συλλόγους της πόλης. Υποστηρίζουν ενεργά, στο μέτρο του δυνατού, τις δραστηριότητες μας και στέκονται αρωγοί
στις ανάγκες μας.
Χάρη εξάλλου σε αυτήν την συμπαράσταση καταφέραμε ως Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού να ολοκληρώσουμε το 2010, δέκα χρόνια μετά, τη «Στέγη» μας, δίνοντας πια νέα ώθηση στην ανάπτυξη και στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.
Ο Σταύρος Κασιμάτης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο μέχρι το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα. Με την ενεργή συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε στην πράξη ότι έχει τη βούληση να στηρίξει ουσιαστικά και έμπρακτα τους μαζικούς φορείς και ιδιαίτερα το ποντιακό στοιχείο του Κορυδαλλού στην προσπάθεια του για διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και του πολιτισμού. Ως δημότες θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης: της απομάκρυνσης των φυλακών, της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία, την επέκταση του Μετρό στην πόλη μας. Σε αυτόν τον αγώνα ο Δήμος έχει επικεφαλής τον Σταύρο Κασιμάτη και μια άξια ομάδα συνεργατών που κατά κοινή ομολογία με τη συνέπεια λόγων και έργων έχουν αποδείξει ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της πόλης.
 

Ανδρέας Δασκαλάκης (Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού - Νικαίας «Ο Αγ. Ανδρέας»):Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη ολοκληρώνει μια πολύ πετυχημένη θητεία. Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς.
Είναι μια νοικοκυρεμένη δημοτική αρχή κι αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω έχοντας υπηρετήσει επί 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο Κορυδαλλού και έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις διοίκησης.
Ειδικά ο Σταύρος Κασιμάτης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Ασφαλώς και πρέπει να συνεχίσει το έργο του.
Η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού-Νικαίας, ο πρόεδρος και τα μέλη βρήκαμε σε αυτή τη δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη εκτίμηση, συμπαράσταση και βοήθεια, ηθική και οικονομική. Είναι κοντά μας σε ό, τι χρειαστήκαμε στο πλαίσιο φυσικά του δυνατού, αποδεικνύοντας ότι εκτιμά τις
προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία της Κρήτης. Εξάλλου το διαπιστώνουν όσοι βρίσκονται στις εκδηλώσεις μας. Ευχόμαστε την επανεκλογή του.

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζώρζος (Πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών):
Η πρωτοβουλία σας αυτή να τεθεί ερώτηση σ’ όλους τους τοπικούς φορείς για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τον τρόπο άσκησης και εκτέλεσης των καθηκόντων της δημοτικής μας αρχής την τελευταία τετραετία δεικνύει περίτρανα τη δημοκρατικότητα και αντικειμενικότητα που σας διακατέχουν.
Η Εκκλησία όπως γνωρίζετε είναι μακρινά από πολιτικά θέματα, ωστόσο έχει λόγο να εκφράζεται γιατί κι εκείνη δραστηριοποιείται και κινείται στην ίδια κοινωνία που ζούμε όλοι και έτσι εκφέρει την γνώμη της για τα θέματα της καθημερινότητας.
Έτσι, εκφράζοντας την εμπειρία μου με τη συνεργασία μας την τελευταία τετραετία θέλω να σας διαβεβαιώσω πως με εντυπωσίασε τόσο η αμεσότητά σας, όσο και το ενδιαφέρον σας αφού εσείς ο ίδιος αρκετές φορές τηλεφωνούσατε στον Ιερό Ναό για να ρωτήσετε για θέματα που μας απασχολούσαν.
Με την δική σας παρέμβαση προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού ναϊδρίου των Ταξιαρχών.
Η απλότητα του χαρακτήρα σας και η ταπείνωσή σας είναι στοιχεία που λείπουν στις μέρες μας από τους ανθρώπους.
Τόσο εσείς κύριε Δήμαρχε όσο και οι κ. κ Αντιδήμαρχοι, μας περιβάλλουν πάντοτε με σεβασμό και κατανόηση και από κοινού συνεργαζόμαστε άψογα και αποδοτικά για τον ευσεβή και εκλεκτό λαό του Κορυδαλλού.
 

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Δεληγιάννης (Πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού):
Οι ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, οι κυρίες της φιλοπτώχου αδελφότητος καθώς και οι ενορίτες μας, σας ευχαριστούμε θερμά για όσα κάνατε για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού μας. Επίσης σας ευχαριστούμε για τις άριστες σχέσεις που έχετε με όλους μας.
Αποτιμάμε ότι το έργο της δημοτικής αρχής απ΄ αρχής έως σήμερα είναι επιτυχές. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, εκ Θεού φώτιση και καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Πατέρας Γεώργιος Μαυροειδής (Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου):
Από πλευράς πολιτικής και οικονομικής είμαι αναρμόδιος να αναφερθώ καθ’όσον ο θεσμικός μου ρόλος δεν το επιτρέπει, γνωρίζοντας ότι όλοι οι πολίτες είναι αδελφοί εν Χριστώ. Όσον αφορά τη δράση σας της σχέσης των δημοτικών αρχών με την ενορία μας του Ι. Ν Αγ. Δημητρίου είναι άριστες.
Η προθυμία όλων των υπηρεσιών του Δήμου για τον ευτρεπισμό του γύρω χώρου του Ναού, τη ζεστή σχέση που υφίσταται τώρα και 14 χρόνια, την ηθική και οικονομική βοήθεια προς τον Ι. Ναό είναι δεδομένη.
Δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Πολλοί πατέρες από άλλους Δήμους καμαρώνουν αυτή τη σχέση μεταξύ του Δήμου μας και της εκκλησίας και λαχταρούν να βρίσκονται στη θέση τη δική μας.
Δεν θέλω να αναφερθώ διεξοδικά για τις ευεργεσίες σας διότι θα προσκρούσω στην ταπεινότητα σας.
Εύχομαι ο Θεός και ο λαός να σας βοηθήσουν για επιτυχία και στην επόμενη τετραετία.
 

Αλεξάνδρα Χουτζιούμη (Πρόεδρος Σωματείου Πολυτέκνων «Αγ. Στυλιανός»):Το σωματείο μας που αποτελείται από 360 περίπου οικογένειες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη για την στήριξη του.
Αναγνωρίζουμε και εκτιμάμε ιδιαιτέρως το έργο του. Η οικονομική και ηθική ενίσχυσή του ήταν και είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας πολύτιμη. Εκμυστηρευτήκαμε τους στόχους μας και ο ίδιος τους υλοποίησε. Με αυτή τη στάση, μας προσέλκυσε και μας απέδειξε έμπρακτα πια τους στόχους αλλά και το χαρακτήρα του.
Μαζί αγωνιστήκαμε για το καλύτερο δυνατό του σωματείου μας, για όσους ανθρώπους δηλαδή μας έχουν πραγματική ανάγκη. Δήμαρχε, σας χρειαζόμαστε πλάι μας για να δικαιώσουμε τον πραγματική καθημερινό αγώνα μας.

Τσακίρη Δήμητρα (Πρόεδρος Γυναικείου Συλλόγου Κορυδαλλού Μέριμνα):
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο για την αμέριστη προσφορά του προς τον σύλλογο μας σε ότι του έχουμε ζητήσει μέχρι σήμερα. Μας έχει συμπαρασταθεί υλικά και ηθικά. Οι σχέσεις μας είναι άριστες με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Και ως δημότες Κορυδαλλού έχουμε διαπιστώσει ότι έχουνε γίνει έργα σε όλους τους τομείς όπως πολιτισμού, κοινωνικών υπηρεσιών, καθαριότητας για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας.
Ευχαριστούμε θερμά για όλα.


Αλέκα Παδιαδίτη (Αντιπρόεδρος Ανάσας Ζωής Δήμου Κορυδαλλού):
Θεωρώ πως η πρώτη τετραετία αυτής της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζεται επιτυχής. Επέδειξε ήθος και ευαισθησία ως προς τα προβλήματα της πόλης μας, την λύση των οποίων ανέδειξε σε πρωτεύοντα στόχο. Πέτυχε σημαντικό έργο και πρόοδο στο Δήμο μας, θέτοντας υψηλούς στόχους τους οποίους υλοποίησε και θα συνεχίσει και στο μέλλον να υλοποιεί με σταθερότητα και μέθοδο επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμός της ως «Ήρεμη Δύναμη» στα δρώμενα του Κορυδαλλού.
Η Δημοτική Αρχή στη συνεργασία της με το σύλλογό μας επέδειξε ευαισθησία, δημοκρατία και διακριτικότητα. Μας παραχώρησε μεγάλο πεδίο δράσης και συνεργασίας με όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους φορείς της πόλης μας, χωρίς παρεμβατισμό, στηρίζοντας μας με όλες τις δυνάμεις και αναγνωρίζοντας πλήρως την αξία του εθελοντισμού.
Πιστεύω ότι σύμφωνα με όσα ήδη ανέφερα θα είναι ευχής έργο να δοθεί σε αυτή τη Δημοτική Αρχή η ευκαιρία για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει όλους τους στόχους που έχει θέσει.

Ευαγγελία Μάργαρη (Πρόεδρος Ένωσης Τριτέκνων Πειραιά):
Θετικό και αξιόλογο θα έκρινα το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς. Ειδικά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, όπου ο Δήμος Κορυδαλλού έχει αναπτύξει πρωτοποριακές δράσεις και παροχές. Παροχές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και στο σύνολο των δημοτών, που αποτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό μισθό, ειδικά σήμερα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Ως Πρόεδρος των Τριτέκνων θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη που μας παραχώρησε χώρο για να στεγάσουμε το γραφείο μας και να προωθήσουμε το έργο μας. Να αναπτύξουμε κοινωνικές δράσεις για τα μέλη μας που έχουν περισσότερη ανάγκη και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα της Κοινωνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Γιώργος Ευσταθίου Σαραντέας (Προέδρος Α.Γ.Σ. Άρτεμις Κορυδαλλού):
«Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Α.Γ.Σ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ πριν 4 χρόνια και έχοντας την ευθύνη λειτουργίας ενός Ιστορικού Σωματείου που δραστηριοποιείται από το 1970, δεν θα μπορούσα παρά να βασιστώ στην υποστήριξη και τη συνεργασία του Δημάρχου κυρίου Σταύρου Κασιμάτη και των συνεργατών του. Μέσα από μια δημοτική αρχή, που σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, δραστηριοποιείται ενεργά, σε όλους τους τομείς που αφορούν την πόλη μας, βρήκαμε συνεργάτες και φίλους που ακόμη και σήμερα στηρίζουν το Σύλλογό μας. Η σχέση αυτή αλληλοϋποστήριξης, είναι που οδήγησε την ΑΡΤΕΜΙΔΑ ξανά πάλι πίσω στις Εθνικές κατηγορίες, στην κατάκτηση μεταλλίων και γέμισε πάλι το γήπεδο με δεκάδες νεαρές αθλήτριες, κάνοντας περήφανο τον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ και όσους μας στηρίζουν»

Δημήτρης Καλόγερος (Πρόεδρος ΝΓΣ Άρτεμις):
Ψάχνοντας τις προάλλες την ατζέντα του συλλόγου για κάποιο τηλέφωνο το μάτι μου έπεσε σε ένα όνομα «ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Πρόεδρος Α.Ο.Δ. Κορυδαλλού.
Πέρασαν από τότε τόσα χρόνια. Πολλά άλλαξαν.  Κι όμως κάτι έμεινε αμετάβλητο. Η αγάπη του Δήμαρχου Σταύρου Κασιμάτη  για τα αθλητικά δρώμενα. Κι αυτό φάνηκε όταν στην τελευταία μας συνάντηση , μας εξέπληξε όταν διαπιστώσαμε ότι γνώριζε άριστα τα προβλήματα του συλλόγου μας. Τι κι αν τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του Δημάρχου βαραίνουν το καθημερινό του πρόγραμμα; Πάντα βρίσκει χρόνο να ακούσει τα προβλήματα μας και μαζί με τον άξιο συνεργάτη του Ανδρέα Καπιτσίνο να βοηθήσει στη λύση τους.

Λουκάς Ιωάννης (Πρόεδρος Σωματείου «Αίολος Κορυδαλλού»):
Θεωρώ ότι το έργο της δημοτικής αρχής στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της καθαριότητας, του πρασίνου και της εξυπηρέτησης του πολίτη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.
Στο χώρο του αθλητισμού, το σημαντικότερο έργο ήταν η επίστρωση του Σταδίου με ελαστικό τάπητα. Με το έργο αυτό δόθηκε η δυνατότητα για άθληση σε πάρα πολλούς δημότες όλων των ηλικιών, όπως επιβεβαιώνεται από την καθημερινή τους προσέλευση.
Ο ΑΙΟΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε μετά την κατασκευή του ελαστικού τάπητα στο στάδιο, ώστε οι νέοι της πόλης μας να γνωρίσουν και να επιλέξουν τον Κλασσικό Αθλητισμό. Στη προσπάθειά μας αυτή έχουμε δίπλα μας τον ΑΟΔΚ και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Καπιτσίνο, ο οποίος μας έχει δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε ό,τι του έχει ζητηθεί.

Ε. Ζαρταλούδης (Πρόεδρος Α.Π.Σ. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ):
Εκτίμηση των ανθρώπων του σωματείου μας είναι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ο αθλητισμός έχει αναχθεί σε προτεραιότητα για το Δήμο.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και οι συνεργάτες του στάθηκαν κοντά και έδωσαν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της πόλης.
Η ανακατασκευή του γηπέδου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, αλλά και οι παρεμβάσεις στα γήπεδα του Ασύλου, έδωσαν καλύτερες συνθήκες άθλησης στα αγωνιστικά αλλά και στα μικρότερα τμήματα του Σωματείου μου.
Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή έχει το όραμα και τα εχέγγυα για μια πόλη ανθρώπινη με σεβασμό στους πολίτες με τον αθλητισμό στην πρώτη θέση για σωματείο και τους αθλητές.

Σαράντης Μαρκαντωνάκης (Πρόεδρος Ο.Φ. Ερμής):
Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης που ζει ή κινείται επαγγελματικά στον Κορυδαλλό, αν θέλει να είναι ειλικρινής θα αποτιμήσει θετικά το έργο της δημοτικής αρχής.
Με παρεμβάσεις στοχευμένες και σωστές, με διεκδικήσεις ουσιαστικές και ρεαλιστικές και με πράξεις αποτελεσματικές σε πολλούς από τους τομείς δράσης της, η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη πιστεύουμε ότι έκανε αισθητή την παρουσία της όλα τα χρόνια που πέρασαν από την εκλογή της.
Πιο ειδικά στον αθλητικό χώρο θεωρούμε πώς η δημοτική αρχή ενεργοποιημένη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία, έκανε σοβαρό και σπουδαίο έργο. Συνεπικουρούμενος από μια σειρά ανθρώπους που έτρεξαν τα αθλητικά ζητήματα, ο Δήμαρχος κατάφερε:
1. Να εμπεδώσει θετικό κλίμα μεταξύ δημοτικής αρχής και σωματείων
2. Να πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικά έργα για τον αθλητισμό της πόλης μας και διεκδικήσει την πραγματοποίηση άλλων
3. Να βοηθήσει τα σωματεία ενισχύοντας τους προϋπολογισμούς τους και μάλιστα έγκαιρα.
Οι σχέσεις του σωματείου μας με τη δημοτική αρχή είναι άριστες γιατί είναι βασισμένες στην ειλικρίνεια και τον αλληλοσεβασμό. Εμείς σαν ΕΡΜΗΣ Κορυδαλλού είμαστε στο πλευρό του Σταύρου Κασιμάτη και θα βοηθήσουμε για την επανεκλογή του.

Ευστάθιος Στραβάκος (Πρόεδρος Γ.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «ΕΙΡΗΝΗ»):
Η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στα Αθλητικά Σωματεία του Κορυδαλλού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε λύνοντας αρκετά προβλήματα. Η προοπτική της δημιουργίας του κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Σταματοπούλου μετά την δημοπράτησή του όπως έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος, είναι θετικότατη για το αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου μας και πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για να γίνουν τα αθλητικά έργα στα λατομεία. Επιτέλους το Δημαρχείο θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτήριο και θα δημιουργηθούν χώροι για τα παιδιά μας. Το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι ικανοποιητικό και προοδευτικό. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου